Coex Amazon - Utenfor Allfarvei - Unike rundreiser i Peru for små grupper

EKSPEDISJONER UTENFOR ALLFARVEI

Coex Amazon i Peru

Coex Amazon - Exploring Peru - Map

EKSPEDISJON «MARAÑONPACAYA» I NORD-PERU (16 til 23 dager)

Dette er ekspedisjonen kjent fra dokumentarserien under navnet «Veien til Amazonas», som gikk på TV2 i 2014 med Øyvind Wesseltoft som ekspedisjonsleder. Det er egentlig to ekspedisjoner i en stor, som Coex Amazon pionerte fram i 2006. Vi starter i Andesfjellene ved vannskillet mellom Stillehavet og Atlanterhavet. Fra Andesfjellbyen Cajamarca starter en lang ferd over tre fjellkjeder og ned mot Amazonas jungelen helt inn til hjertet av Amazonasjungelen, og som avsluttes i Iquitos, verdens største by uten veiforbindelse. Dette er en reise tilbake i tid når vi på turens første del med hest skal ta oss over to fjellkjeder og skal bo hos fem forskjellige isolerte kollektivsamfunn langs Marañon-dalen. En spektakulær hestetur som byr på en unik vandring i gammel kultur og storslått natur. Deretter legger vi videre østover og ned mot Amazonasjungelen og inn til eventyrlig vakre Pacaya Samiria med de oversvømmende skoger som ligger rett ved begynnelsen av den mektige Amazonas-elven. Intakt, uberørt og vilt. Også her skal vi bo hos et kollektivsamfunn og bli kjent med deres levesett og livsbetingelser.

Når: fra mai til november

Fra-pris per person: USD 3300

EKSPEDISJON «CARAL – KOTOSH» (16 til 23 dager)

Amerikas eldste handelsvei over Andesfjellene som binder Stillehavskysten og Amazonas regnskog. En fantastisk tur som byr på mektig og spektakulær natur samtidig som vi kommer tett på folkeliv fjernt fra vestlig påvirkning. Dette er en historisk rute som Amerikas eldste sivilisasjoner brukte for over ca. 5000 år siden. Drøye to uker skal vi sammenhengende oppholde oss mellom 3200 og 5200 moh. Turen deles opp i tre faser med tre forskjellige hesteteam: Seks dager over den vestlige Andeskjeden der vi bor med små gjetersamfunn, seks dager over Andes mest spektakulære og ville fjellkjede, som heter Huayhuash og er en del av den 200 km lange Hvite Fjellkjeden. Noen passoverganger opp mot 5200 moh. Etter hvert kommer vi ned på østsiden av Andes og inn på Capaq Nan, den legendariske 3000 km lange inkastien som går fra Cusco i syd til Quito i Ecuador i nord hvor vi går fem dager på inkastiene over flotte pampas før vi ankommer den lille isolerte landsbyen Jesus, der for noen byttehandel er fortsatt viktigere enn pengeøkonomi. Vi tar oss til slutt fram til byen Huanuco på grensen mellom Andes og Amazonas.

Når: fra mai til oktober

Fra-pris per person: USD 3900

EKSPEDISJON «URUBAMBA – CHOQUEQUIRAO» (16 til 23 dager)

Dette er en ekspedisjon med store natur- og menneske kontraster. Vi vil berøre de fleste av Perus 84 livssoner (jordsmonnsnivåer og mikroklimaer) – og vi skal oppleve dem med hjelp av alle mulige framkomst-midler. På denne reisen vil vi få bred kontakt med lokalfolk i fjerne områder av Peru, vi vil få oppleve de usminkede realitetene, levesettet og utforske DNAet av Peru på innsiden av landet. Med rutefly drar vi fra Lima rett opp til andesfjellbyen Jauja, for deretter med privat bil ta oss ned østsiden av Andesfjellene ned til høyjungelen i Amazonas.

De første dagene skal vi bo på en litt bortgjemt gammel tysk-italiensk kaffe-hacienda med masse historie og masse sjel. Etter dette oppholdet kommer vi med hjelp av firehjulstrekkere langt inn i jungelen. Her møter vi Amazonas-indianerne fra Alto Puruz som kjemper for å bevare regnskogene rundt naturreservatet Yanechaga. De neste dagene skal denne stammen ta oss ut på en eventyrlig 4-dager trekking-tur inn i en nesten uoppdaget del av Amazonas-jungelen. Deretter tar vi oss videre med bil ned til lav-jungelen helt til veien stopper. Herifra skal vi hoppe om bord i egen båt og vi skal de neste fem dagene ta oss oppover Urubamba-elven helt til vi når høyjungelen. Vi skal underveis gjøre flere stopp hos avsidesliggende lokalsamfunn langs elven. Omsider kommer vi til sideelven Timpia og der skal vi innover i de uberørte skogene hvor et annet lite isolert indianer-samfunn lever. De vil være vårt vertskap de neste tre dagene. Vi befinner oss nå langt utenfor allfarvei, dype uberørte skoger, rik på tropisk flora og fauna med krystallklare vann fra elver og stryk. Akkurat her vi står foran inngangen til naturreservatene Manu og Megantoni, vet vi at det er ingen spor av vestlig storsamfunn mellom oss og ukontaktede urbefolkningsgrupper som lever som små nomadestammer i disse dype skogene av Amazonas. Herifra skal vi videre opp til høyjungelen og Andesfjellene ved først å lose oss med båt opp elven Urubamba gjennom et dramatisk landskap som bryter fjellkjeden mellom lav- og høyjungel. Vi må hoppe over i bil når Urubamba-elven ikke lenger vil være farbar.

Her kan vi velge om vi vil fortsette med bil til Machupicchu eller bli med på en eventyrlig fot/hestetur i Andesfjellene. Vi kan velge en 5-dagers trekkingtur mot Machupicchu eller en 10-dager lang trekkingtur på unike Inka-stier fram til inkabyen Choquequirao. En ukjent, bortgjemt men godt bevart Inka-by med spektakulær beliggenhet, som kun kan nås til fots. Vi vil være en del av en hestekaravane som bærer både vår bagasje, all mat, telt og nødvendig utstyr. Turen avsluttes i Cusco, men med mulighet for å forlenge fram til både Titicaca-innsjøen og La Paz.

Når: fra mai til oktober

Fra-pris per person: USD 3900

Skroll til toppen