Blog - News about Coex Amazon and Peru - Bærekraftige reiser i Andesfjellene og i Amazonas

NYHETER OM COEX AMAZON OG PERU

I ÅR ARRANGERES DET KUN EN REISELIVSMESSE OG DET ER TRAVELXPO PÅ TELENOR ARENA I OSLO 13 OG 14 JANUAR

I ÅR ARRANGERES DET KUN EN REISELIVSMESSE OG DET ER TRAVELXPO PÅ TELENOR ARENA I OSLO 13 OG 14 JANUAR

Coex Amazon og Øyvind Wesseltoft skal delta som utstiller. Du finner oss på stand B-06 sammen med den peruanske ambassaden.

Øyvind skal holde foredrag på Møterom 2 under TravelXpo messen begge dagene klokken 14:00. Tema: «En Reise Utenfor Allfarvei i Peru».


TURAGENDA 2024

EXPEDITION MARANON - PACAYA (16 dager+) I NORD-PERU

Det er nok den ekspedisjonen de fleste av våre eventyrere har deltatt på. Den gikk i 2014 på TV2 under navnet «Veien til Amazonas». En fantastisk ridetur/trekkingtur i mektig natur Andes opp og ned og gjennom den isolerte Maranon-dalen hvor vi skal bo hos seks ulike kollektivsamfunn som alle livnærer seg på ulike jordsmonnsnivåer og ulike klimasoner. Derifra ned til Amazonas deltaet og ut på de store elvene før vi kommer inn i dyp jungel. Avslutter i jungelbyen Iquitos.

EXPEDITION CARAL-KOTOSH (16 dager+) I CENTRAL-PERU

Med hestefølge og til fots følger vi en fem-tusen årgammel handelsrute fra Stillehavskysten og videre over to Andesfjellkjeder og ned til overgangen mellom Andes og Amazonas-høyjungelen. Store kontraster i Andesfjellene når vi vandrer mellom 1900 og 5100 meter over havet. Blant annet den hvite fjellkjeden med sekstusenmeter-topper, isbreer og turkise innsjøer. Bo hos lokalfolk som livnærer seg på de ulike jordsmonnsnivåene og klimasonene.

EXPEDITION URUBAMBA (16 dager+) I SYD-PERU

En unik reise gjennom høyjungelen og ned til lavjungelen før vi kommer opp til Andesfjellene mot Cusco og Machupicchu. Bo og leve, trekking/fotturer, jakt og fiske, båt og kano på elver i høy- og lavjungelen med to forskjellige Amazonas-indianer etniske folkegrupper. Vi kan velge comfort eller trekking i Andesfjellene fram til Machupicchu eller Choquequirao.

EXPEDITION VILCABAMBA (10 dager+) I REGION CUSCO

Dette er en ny rundreise ekspedisjon utenfor allfarvei vi etablerte i fjor, langt vekk fra turismen men likevel i «bakgården» til Machupicchu. Det er både en jungel-ekspedisjon med rafting og en hestekaravanetur opp i Andesfjellene fram til en bortgjemt og isolert inkaby som kun kan nås til fots. Denne har fått navn «Expedition Vilcabamba», altså to mindre ekspedisjoner i en stor der begge egentlig kan gå uavhengig av hverandre.

EXPEDITION CHOQUEQUIRAO (10 dager) I REGION CUSCO

Coex Amazon tar deg med på en åtte dagers hestekaravane trek i de peruanske Andesfjellene til den unike og bortgjemte Inkabyen Choquequirao, som kun kan nås til fots. Vi skal følge vestsiden av Vilcabamba-kjeden mens vi vandrer på unike og inntakte inkastier. På sen ettermiddag står vi endelig ansikt til ansikt med denne ukjente inka-juvelen, og mens vi skuer over dette vidunderet er det nesten ikke til å fatte at vi her på den syvende dagen ennå ikke har møtt en eneste turist.

EXPEDITION RAFTING TAMBOPATA (9 dager) FRA ANDESFJELLENE NED TIL AMAZONAS

Coex Amazon inviterer til å bli med på et “once in a life-time” vakkert natur-eventyr med noe adrenalin-puls underveis. Vi skal rafte seks dager fra overgangen Andesfjellene/høyjungelen i Puno-regionen og ned eventyrlige rio Tambopata, som tar oss inn i det unike og uberørte mega-mangfoldige naturreservatet Tambopata-Candamo i lavjungelen før vi ankommer jungelbyen Puerto Maldonado.

EVENTYRLIGE PERU (16 dager+)

Lima – Amazonas på den berømte lodgen Tambopata Research Center (TRC) – Cusco og inkaenes hellige dal – bakveien til Machupicchu med sykkel og fottur – ut på øyene på Titicaca innsjøen – relax på en fin resort i Paracas, en liten søvnig fiskelandsby ved Stillehavet syd for Lima.

SYD PERU CLASSIC (14 dager)

Fiskelandsbyen Paracas, Perus mini-galapagos og Nasca linjene i ørken – den hvite byen Arequipa – ut på øyene på Titicaca innsjøen – over Altiplano til Cusco og inkaenes hellige dal – bakveien til Machupicchu med sykkel og fottur – Lima, Sør-Amerikas kulinariske hovedstad.

MACHUPICCHU OG ALTIPLANO (15 dager)

Inkaenes hellige dal – bakveien til Machupicchu med sykkel og fottur – Cusco, inkaenes hovestad – over Altiplano og ut på øyene på Titicaca innsjøen – Homestay hos alpakka-gjetere i et kollektivsamfunn i Colca-dalen - den hvite byen Arequipa – Lima, Sør-Amerikas kulinariske hovedstad.

Skroll til toppen