Coex Amazon - KLASSISKE RUNDREISER - Skreddersydde turer utenfor allfarvei til det autentiske Peru

KLASSISKE RUNDREISER

Coex Amazon i Peru

Coex Amazon - Exploring Peru - Map

SYD PERU CLASSIC (14 dager)

Dette er en tur som konsentrerer seg om det sydlige Peru. Vi starter med ankomst i Lima i denne millionbyen ved Stillehavet som har lange historiske tradisjoner og som i flere hundrede år var det viktigste adminstrative senteret i Sør Amerika under det spanske koloniveldets visekongedømme. Allerede dagen etter ankomst drar vi rett sydover på motorveien Panamericana mot kystlandsbyen Paracas. Her skal vi bo i to døgn og oppleve fra luften de mytiske Nasca-linjene i ørkensanden og med båt et mini-Galapagos tett med sjødyr på øyer ut i Stillehavet. Vi drar tilbake til Lima og samme dag reiser med rutefly sørover til en av Perus fineste Andes-byer; Arequipa – ”den hvite byen” rett foran vulkanen Misti. I dette området av syd-Peru skal vi også inn i verdens dypeste Canyon hvor det bør være gode muligheter for å spotte condoren i sitt ville habitat. Vi får fin og rolig akklimatiseringsetappe før vi kommer til verdens høyest beliggende navegerbare innsjø; Titicaca på 3815 moh. Etter en full dag ut på øyene, og en natt på de flytende sivøyene med urfolk-familier, vil vi neste dag få en vakker reise over Høysletta i Andes og over til Cusco. Vi er kommet til Inkaenes hovedstad Cusco. Her skal vi regelrett gå inn i historien til Inakaene og spanjolene og oppleve spektakulære monumentale byggverk. Juvelen blir mystiske og eventyrlige Machu Picchu som ligger bortgjemt nede i tåkeskogen – på grensen mot Amazonasjungelen. Tilbake i Cusco tar vi en veldfortjent hvil før vi vender nesen igjen mot millionbyen Lima ved Stillehavet. Der blir det en dag før avreise for Norge.

Når: hele året

Fra-pris per person: USD 2900

STILLEHAVET – ANDES – AMAZONAS (15 dager)

Vi inviterer til en aktiv og opplevelsesrik tur i det sydlige Peru som omfatter den fulle bredde og det kontrastfulle Peru. Vi starter med ankomst i Lima i denne millionbyen ved Stillehavet som har lange historiske tradisjoner og som i flere hundrede år var det viktigste adminstrative senteret i Sør Amerika under det spanske koloniveldets visekongedømme. Allerede dagen etter ankomst drar vi rett sydover på motorveien Panamericana mot kystlandsbyen Paracas. Her skal vi bo i to døgn og oppleve fra luften de mytiske Nasca-linjene i ørkensanden og med båt et mini-Galapagos tett med sjødyr på øyer ut i Stillehavet. Vi drar tilbake til Lima og samme dag reiser med rutefly til Cusco og Inkaenes hovedstad i Andesfjellene på ca. 3400 moh. Her skal vi oppleve Cusco by og inkaenes hellige dal, bli kjent med viktige historiske steder og se fantastisk ingeniørkunst fra inkatiden. Så gjør vi oss klare for en 4-dager trekkingtur i overgangen mellom Andesfjell og jungel. Først på sykkel ned to tusen høydemeter fra et Andesfjellpass og hele veien ned til høy-jungelen, videre til fots på inkastier i tropiske omgivelser fram til foten av magiske Machupicchu. Vi vil oppleve nærhet til fantastisk natur og underveis vil vår guide gi oss en dypere forståelse for inkaenes livsfilosofi og hvordan den påvirker nåtiden. Turen fortsetter med rutefly over den siste orientale Andesfjellkjeden for å komme ned til jungelen ved byen Puerto Maldonado. Vi skal inn naturreservatet Tambopata sydvest i Amazonas regnskoger og vi skal bo på lodge Posada i tre netter. Det er ofte vanskelig å se dyr i jungelen og det er hovedsaklig tre grunner til det: de fleste av dyrene i Amazonas er nattdyr, jungelen i seg selv gir begrenset sikt og menneskets inngripen har redusert dyrebestanden eller provosert omfattende dyremigrasjon. I Tambopata har truede dyrearter derimot gode og naturlige levekår, og det åpner for gode muligheter til å se litt av hvert. Vi vil ha vår egen guide som har en helt spesiell teft for å spotte dyr og med solid kunnskap om floran og jungelens mysterier som ligger i plantemedisinen. Det vil være dagsturer før og etter lunsj. Lodgen har god komfort og alle måltidene har vi der.

Når: hele året

Fra-pris per person: USD 3300

FRA MACHU PICCHU TIL GALAPAGOS

Dette er en tur til utvilsomt de to mest ikoniske turistattraksjonene på det Sør Amerikanske kontinentet. Vi starter med ankomst i Lima, denne millionhovedstaden ved Stillehavet som har lange historiske tradisjoner og som i flere hundrede år var det viktigste adminstrative senteret i Sør Amerika under det spanske koloniveldets visekongedømme. Lima er ansett for å være kontinentes kulinariske senter. World Travel Awards har kåret Peru åtte år på rad som verdens ledende kulinariske destinasjon. Man kan finne fantastisk god, variert og spennende mat over alt i denne byen for en hver smak og for alle type lommebøker. Vi kunne lett bruke en uke på en kulinarisk reise i Lima, men vi må videre. Vi må ta fly opp til Andesfjellene og neste stopp er Inkaenes hovedstad Cusco. Her skal vi regelrett gå inn i historien til inkaene og spanjolene og oppleve spektakulære monumentale byggverk. Juvelen blir mytiske og eventyrlige Machu Picchu som ligger bortgjemt nede i tåkeskogen – på grensen mot Amazonasjungelen. Og siden vi snakker om det peruanske kjøkken, Cusco har veldig mye godt å by på.

Turen skal gå videre til Galapagos øyene. Vi går fra en stor kulturdestinasjon til en stor naturdestinasjon. Galapagos er et vidunderlig beskyttet økosystem langt ut i Stillehavet men en unik fauna. Den beste måten å oppleve dette på er fra båt og med færrest mulig mennesker. Først må vi fly tilbake til Lima og derifra videre med fly til Quito i Ecuador. Her har vi to netter før vi flyr ut til øya San Cristobal. Vi skal direkte ut på på vår private båt som kun har kapasitet til 16 personer. De neste fire dagene blir vi passasjerer på en fin og intim yacht som navegerer fra øy til øy på Galapagos. Dette er et privat og veldig personlig opplegg. Alle de daglige utfluktene og snorklingen er kun for passasjerer fra båten med privat guide. Alle overnattinger og måltider skjer på båten og er inkludert.

Når: hele året

Fra-pris per person: USD 4500

Skroll til toppen