Coex Amazon - Korte Unike Reisemål i Peru, Ecuador og Bolivia - Bærekraftige reiser i Andesfjellene og i Amazonas

KORTE UNIKE REISEMÅL

Coex Amazon i Peru

Coex Amazon - Exploring Peru - Map

Korte Unike Reisemål i Peru, Ecuador og Bolivia

Bygg din Peru-reise med korte unike og spektakulære reisemål og aktiviteter. Her under viser vi ti eventyrlige reisemål. Samtlige tråkket opp av Coex Amazon. Vi kan tilby et bredt utvalg av reisemål og aktiviteter, solid lokal kunnskap siden vi startet opp i 2005 og en høy grad av personlig service. Våre opplegg er utelukkende fra god standard til høy standard.

Unike reiser – 1
Fra Iquitos til Pacaya Samiria – med sjøfly inn til hjerte av Amazonas (4dg) Fra-pris: USD 1750
Spenn fast for en spektakulær flytur med sjøfly over en liten flik av Amazonas-jungelen og lande midt i hjertet av et vidunderlig tropisk naturreservat som heter Pacaya Samiria. Der står vårt vertskap fra kollektivsamfunnet Yarina og venter på oss og vi vil der starte en fantastisk båttur ned en liten elv som slynger seg nedover jungelen. Vi skal gjøre flere stopp og campe for å overnatte før vi kommer til selve kollektivsamfunnet Yarina. Hos Yarina skal vi bo i flotte Bungalower på stolper langt inn i tjukkeste jungelen og vi skal nyte jomfruelig flora og fauna med varme, glade og gjestfrie mennesker, som besitter sanser spesielt tilpasset deres habitat og som er ukjente for oss. Vi skal i disse dagene bli en del av deres kosmovisjon.

Unike reiser – 2
Biking og Trekking til Machu Picchu (4dg) Fra-pris: USD 550
Vi skal ut på en 4-dager trekkingtur i overgangen mellom Andesfjell og jungel. Først på sykkel ned to tusen høydemeter fra et Andesfjellpass og hele veien ned til høy-jungelen, videre til fots på inkastier i tropiske omgivelser fram til foten av magiske Machu Picchu. Vi vil oppleve nærhet til fantastisk natur og underveis vil vår guide gi oss en dypere forståelse for inkaenes livsfilosofi og hvordan den påvirker nåtiden.

Unike reiser – 3
Rafting fra Andes ned til Amazonas (9dg) Fra-pris: USD 2500
Dette er en unik rafting-ekspedisjon i en totalt uberørt og bortgjemt del av Amazonas-jungelen i syd-Peru – en juvel av en naturopplevelse nesten ingen kjenner til. I vakker, tropisk, uberørt natur med tidvis noe adrenalin-puls underveis, skal vi rafte ned eventyrlige rio Tambopata noe over 300 km fra Andesfjellene først langs grensen mellom Peru og Bolivia, så videre inn i to store sammenhengende naturreservater på peruansk side helt ned til lavjungel-byen Puerto Maldonado.

Unike reiser – 4
Bo hos Amazonas-innfødte på deres premisser (7dg) Fra-pris: USD 800
Vi skal over Andesfjellene og ned til Amazonas høyjungel hvor vi først kommer til en litt bortgjemt gammel tysk-italiensk kaffe-hacienda med masse historie og masse sjel. Derifra tar vi oss videre innover i jungelen med 4×4 til veien slutter.
Her møter vi Amazonas-indianerne fra Alto Puruz som kjemper for å bevare regnskogene rundt naturreservatet Yanechaga. De neste dagene skal denne stammen være vårt vertskap og vi skal på nært hold få oppleve hvordan de lever i denne tette jungelen, ganske så ukjent og i stor grad uoppdaget for den store verden.

Unike reiser – 5
Trekking på inkastier fram til den bortgjemte inkabyen Choquequirao (10dg) Fra-pris: USD 1500
Dette er en eventyrlig fottur/hestetur i Andesfjellene langs Vilcabamba fjellkjeden på ganske så ukjente og vel inntakte Inka-stier. Når vi går på disse historiske stier skal vi tenke på at dette skal å ha blitt bygget av de to siste Inka-kongene Manco Inca og hans sønn Tupac under deres 40 år lange gerilja-krig mot det spanske koloni-regime. Vårt mål er Choquequirao, en ukjent, bortgjemt men godt bevart Inka-by med spektakulær beliggenhet, som kun kan nås til fots. Turen begynner og avsluttes i Cusco.

Unike reiser – 6
Lodge TRC – eventyrlige faunaopplevelser i Amazonas villmark (5dg) Fra-pris: USD 1200
Vi skal gjøre et dypdykk i en del av Amazonas jungelen som er ansett for å ha noe av jordens største artsmangfold av flora og fauna. Det er naturreservatet Tambopata sydvest i Amazonas regnskoger og vi skal bo på den verdenskjente lodgen Tambopata Research Center (TRC) som ligger lengst inne i naturreservatet. Og på grunn av sin unike beliggenhet er det et eksepsjonelt bra sted for å komme tett på megadivers flora og fauna. National Geographic har to ganger hatt førsteside-oppslag fra Tambopata og TRC hvor man finner verdens største konsentrasjon av Arapapegøyer. I denne delen av Tambopata har truede dyrearter gode og naturlige levekår, og det åpner for gode muligheter til å se litt av hvert.

Unike reiser – 7
Trekking rundt verdens høyste tropiske fjellkjede (10dg) Fra-pris: USD 1500
Andesfjellene mest spektakulære og ville fjellkjede, som heter Huayhuash og som er en del av den 200 km lange Hvite Fjellkjeden med flere enn tretti 6-tusen meterstopper, over 600 isbreer og flere hundre små turkise innsjøer. Denne fjellkjeden er verdens høyeste tropiske fjellkjede og er svært kjent i fjellklatrermiljøer. Vi skal ikke klatre men vi skal med et profesjonelt hesteteam over fjellpass opp mot 5100 moh. På denne delen av turen må vi ta med alt utstyr selv fordi på disse høydene bor det ikke andre mennesker.

Unike reiser – 8
Rundreise over Andeshøysletta mellom Peru og Bolivia (7dg) Fra-pris: USD 1500
Vi står ved breddene på Titicaca i Peru hvor vi befinner oss på verdens største høyest beliggende høyslette «Altiplano». De neste dagene skal vi bo hos Uros indianerne på de flytende sivøyene, ta oss over grensen til Bolivia, tråkke på hellig grunn på det historiske og arkeologiske kulturminnemerket, Tiahuanaco før vi kommer til den UNESCO beskyttede kulturhovedstaden La Paz. En underlig by bygget opp som et kremmerhus, med 1000 høydemeter forskjell fra bunn til topp. Vi rekker en spektakulær sykkeltur på den berømte veien Yungas Death Road fra høy-Andes og ned til Amazonas-jungelen – innebærer et fall på ca. 3000 høydemeter. Så skal vi sydover og mot Salar de Uyuni, verdens største saltslette. En surealistisk opplevelse som må krones med en natt på salthotellet før vi skal tilbake til La Paz.

Unike reiser – 9
Utforsk Galapagos fra land og fra vann (5dg) Fra-pris: USD 1950
Vi befinner oss på Galapagos øyene. Galapagos er et vidunderlig beskyttet økosystem langt ut i Stillehavet med en unik fauna. Det blir dagsekskursjoner både til lands og til vanns. Vi er her for å få nærhet til naturen, komme tett inn på elementene og få unike uforstyrrede fauna-opplevelser. En god guide med et intimt og personlig opplegg gir de beste forutsetningene for å oppnå det. Hver dag skal vi med båt ut på nye øyer. Aktivitetene er fotturer og snorkling.

Unike reiser – 10
Fottur rundt snøfjellet Salkantay fram til Machu Picchu (5dg) Fra-pris: USD 700
Vi skal fire dager vandre på inkastier over passet til inkaenes hellige snøfjell, Salkantay, før vi på den femte dagen når inka-byen Machu Picchu – ett av verdens syv underverker. På denne trekkingen skal vi gå totalt ca. 40 km i svært forskjellig terreng og i ulike høyder. Det vil skifte mellom 2400 moh og 4300 moh. Underveis på strekket vil vi komme i kontakt med mange forskjellige økosystemer og mikroklimaer: alt fra tropisk jungel til snøfjell. På den fjerde dagen vil vi få et sjeldent flott panorama over det tropiske fjellandskapet som omgir inkajuvelen Machu Picchu. Dette er en fottur med cargo-hester i tillegg har vi med oss et profesjonelt personale; spesialist guide, kokk og hestefolk.

Skroll til toppen