English Version   Versión Español  
Rundreise-ekspedisjoner
    Familien Gundersen Røssland - ”Leve Ashaninka”
[ back ]    

Sommeren 2005 reiste vi med hele familien til Ashanikafolket som bor i en liten landsby som heter San Miguel en 10 timers kjøretur fra Lima. Vi kjørte gjennom et fantastisk landskap som varierte fra bart iskaldt høyfjell til et helt ubeskrivelig frodig jungellandskap. Allerede på dette tidspunktet var vi forelsket i Peru. Vakrere landskap skal man lete lenge etter.

Lite visste vi da at dette bare var begynnelsen på den mest overveldende opplevelsen vi har hatt i hele vårt liv.  Da vi ankom San Miguel føltes det som vi var kommet til Edens Hage. Det bugnet over av naturens frukter, og landskapet var så fargerikt at det ikke kan beskrives med tusen ord. Det må oppleves. Vi lærte å bruke naturen på en måte som var helt unik. Menneskene her har et forhold til naturen som vi aldri har sett maken til. Vi laget salat av palmetre, fristyrstekte bananer, inntok frukter i all verdens farger og fasonger, spiste "mountain animal" (som vi fremdeles ikke vet hva er),  grillet marsvin  spiste poteter i alle slags varianter og alt smakte fortreffelig.

Men likevel så er vårt sterkeste minne menneskene i San Miguel. Aldri har vi møtt mer smilende, glade, uselviske, åpne og humoristiske mennesker. Vi ble tatt i mot med de største smil og åpne hjerter fra dag en. Til tross for "språkproblemer" så ble vi intregrert fra første sekund. Det oppstod en helt fantastisk kontakt mellom oss og vi følte oss som en del av familien. På kveldene satt vi utenfor huset vårt sammen med vertsfamilien vår og andre familiemedlemmer under en stjernehimmel som var helt ubeskrivelig. Vi så så mange stjerneskudd at vi til slutt gikk tom for ønsker.

Ungene lekte sammen som om de hadde kjent hverandre hele livet, mens vi voksne drakk den lokale drikken, masato, og snakket om alt mellom himmel og jord. Det lokale orkesteret spilte både titt og ofte og da danset vi sammen med våre nye venner, gamle som unge.

Vårt opphold i San Miguel kan egentlig ikke beskrives med ord, men det som sitter sterkest i våre minner er smil, latter, gjestfrihet og glede. Vi savner alle i landsbyen og tenker på dem hver dag, og vi håper av hele vårt hjerte at vi får muligheten til å komme tilbake. Det er helt ufattelig at våre sjelsfrender bor i en liten landsby på andre siden av jordkloden.

Skulle muligheten være til stede for å være med på en slik tur vil jeg anbefale det på det sterkeste. Et møte med disse menneskene gjør noe med hjertene våre.

(Familien Gundersen R øssland - juli 2005)


© 2006. ESCANDINO SERVICES S.A.
Av. Andrés Tinoco 475 Dpto. 301, Surco, Lima - Peru | Telephone/Fax: Skype + (511) 274-7010
 
LAURA AND ØYVIND WESSELTOFT

Concept: Walter Iglesias | Development: Fernando Bermúdez